Όταν έχετε πάρει την απόφαση για μια μετακόμιση η μεταφορά, αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα απ’ όλα είναι αμέσως να επιλέξετε τη μεταφορική εταιρεία που θα σας οργανώσει όλη τη διαδικασία με τον καλύτερο τρόπο. Για να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία για εσάς πρέπει να ακολουθήσετε μερικά κριτήρια που είναι απαραίτητα για να σας οδηγήσουν στην κατάλληλη επιλογή. Συνήθως οι μεταφορικές εταιρείες παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες όμως διαφέρουν σε κάποια σημεία τα οποία και πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας.

Αρχικά θα πρέπει να ερευνήσετε τα χρόνια εμπειρίας της εταιρείας και τη διάρκεια που είναι σε αυτόν το χώρο. Εάν έχετε και συστάσεις από προηγούμενους πελάτες ακόμα καλύτερα.

Τα σχόλια και τα καλά λόγια άλλων πελατών είναι πάντοτε βοηθητικά καθώς αποτελούν ενός είδους εγγύηση για την παροχή υπηρεσιών της κάθε εταιρείας.

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο είναι η άμεση απόκριση. Πόσο γρήγορα και υπεύθυνα διαχειρίζεται η εταιρεία όλα τα αιτήματά σας; Πόσο άμεσα προτίθεται να διαχειριστεί και να καλύψει τις ανάγκες σας; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν κατά την αναζήτηση για την επιλογή εταιρείας.

Ο εξοπλισμός επίσης είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Ποια οχήματα διαθέτει η εταιρεία, τι φορτηγά, υπάρχουν ειδικά μηχανήματα μεταφοράς που ίσως να χρειαστείτε, τι μηχανήματα θα χρησιμοποιήσει και ποια άλλα σύγχρονα μέσα έχει στη διάθεσή της είναι μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στην κάθε εταιρεία κατά την έρευνά σας.

Επιπλέον αναρωτηθείτε για τη συσκευασία και τα είδη αμπαλάζ που θα χρησιμοποιηθούν. Ειδικά εάν έχετε εύθραυστα αντικείμενα αυτό το κριτήριο θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικό. Η συσκευασία και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι αυτά που θα εγγυηθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ασφάλεια των πραγμάτων σας.

Έπειτα λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας το προσωπικό. Ο επαγγελματισμός, η εμπειρία και η ευγένεια είναι τα τρία χαρακτηριστικά που θα καταστήσουν εύκολη και γρήγορη την όλη διαδικασία της μετακόμισης ή της μεταφοράς.

Η αξιοπιστία. Πόσο αξιόπιστη είναι η εταιρεία σχετικά με τς παραδόσεις των πραγμάτων και την όλη μεταφορά; Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που υπόσχεται κατά την συμφωνία για μια συνεργασίας ή υπάρχει αργοπορία και ανευθυνότητα;

Ο χώρος. Γίνεται μετακόμιση σε κάθε χώρο, όπως σπίτι, διαμέρισμα ή επαγγελματική στέγη και γραφείο;

Υπάρχει η δυνατότητα εφόσον σας ενδιαφέρει για εξαγωγές φορτίων ή για εκτελωνισμό εμπορευμάτων; Και ποια η διαδικασία;

Υπάρχει κάποια μέθοδος εντοπισμού για τη μεταφορά των πραγμάτων ώστε να ενημερώνεστε σχετικά με την εξέλιξη; Υπάρχει ειδικό σύστημα για logistics;

Υπάρχει ασφάλεια μεταφορών και κάποια γραπτή εγγύηση; Τι ποσό καλύπτεται από την ασφάλεια και ποια διαδικασία ακολουθείται; Επίσης υπάρχει νόμιμη άδεια για τις υπηρεσίες της;

Τέλος, το οικονομικό θέμα, η μέθοδος πληρωμής και οι χαμηλές τιμές αποτελούν επίσης ένα σημαντικό κριτήριο για να επιλέξετε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία φτάνει όμως η εταιρεία να είναι έμπιστη και υπεύθυνη σε όλα τα υπόλοιπα που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τη μεταφορά και τη μετακόμισή σας.

Βρείτε τώρα εύκολα και επιλέξτε την κατάλληλη εταιρεία μεταφορών για τη μετακόμισή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Κόρινθο, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Θήβα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Βόλο και Λάρισα!