Η διαδικασία μιας μετακόμισης σπιτιού δεν είναι και από τα πιο απλά πράγματα. Πρώτα απ' όλα πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να είναι πετυχημένη μια μετακόμιση χρειάζεται αρκετός χρόνος στην προετοιμασία της. Ο χρόνος αυτός θα μας δώσει την δυνατότητα να επιλέξουμε την κατάλληλη περίοδο που μας βολεύει να γίνει η μετακόμιση και επιπλέον θα μας επιτρέψει να βρούμε μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία. Ταυτόχρονα θα έχουμε την ευχέρεια να αξιολογήσουμε την πιο συμφέρουσα λύση σε θέματα ασφάλειας και κόστους μεταξύ των μεταφορικών εταιρειών.

Θυμηθείτε λοιπόν πως όσο περισσότερο χρόνο διαθέτουμε πριν τη μετακόμιση τόσο μειώνουμε τους κινδύνους που εγκυμονεί μία ανοργάνωτη μετακόμιση.

Ενέργειες πριν τη μετακόμιση

Σημειώστε τα παρακάτω βήματα και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι:

  • Έχουμε καθαρίσει επιμελώς το νέο χώρο υποδοχής των εξοπλισμών ή των οικοσκευών μας. Σαφώς και ο καθαρισμός είναι πολύ πιο εύκολος σε ένα άδειο οίκημα χωρίς αντικείμενα!
  • Συλλέγουμε χαρτοκούτες, κιβώτια, σκοινιά, και χαρτοταινίες που θα μας χρειαστούν για το αμπαλάρισμα των οικοσκευών μας και των προσωπικών αντικειμένων μας.
  • Μέρες πριν τη μετακόμιση συλλέγουμε τα μικρά αντικείμενα όπως: μπιμπλό, κοσμήματα, είδη γραφείου, κουζινικά, ηλεκτρονικές συσκευές, πολύτιμα έγγραφα κ.α. σε κούτες με άφθονο χαρτί και φελιζόλ για προστασία στα σπασίματα. Είναι καλύτερα να κάνουμε εμείς αυτήν τη δουλειά που δεν είναι ιδιαίτερα σκληρή και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
  • Εξασφαλίζουμε την ασφαλή απομάκρυνση μικρών παιδιών ή κατοικίδιων σε άτομα εμπιστοσύνης καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς που συνήθως δυσχεραίνουν τις εργασίες αλλά και για την αποφυγή πιθανών τραυματισμών.
  • Έχουμε ελέγξει το εταιρικό προφίλ της μεταφορικής που θα συνεργαστούμε. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες φαντάσματα που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις ασφαλούς μετακόμισης. Οι συστάσεις στο σημείο αυτό μετράνε ιδιαίτερα!
  • Προσπαθούμε να μάθουμε αναφορές για τη εταιρεία μεταφορών που θα συνεργαστούμε. Εδώ θα μετρήσουν τα σχόλια που ενδεχομένως να υπάρχουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, GooglePlus, Blogs κ.α.).
  • Ζητάμε εγγράφως εγγύηση ασφαλούς μεταφοράς, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων μεγάλης αξίας.
  • Συμφωνούμε και επιμένουμε για την ακριβή ώρα που θα πραγματοποιηθεί η μετακόμιση καθώς επίσης και τον όλο χρόνο που θα διαρκέσει μέχρι ολοκλήρωσης της στο νέο μας χώρο.
  • Τέλος, προσπαθούμε να είμαστε ευγενικοί με το προσωπικό των μεταφορέων καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακόμισης. Η εργασία αυτή καθώς είναι ιδιαίτερα σκληρή δημιουργεί εύκολα εντάσεις που πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγουμε.

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά